Jeg og et knippe venner har hevet oss på den siste hipstertrenden og begynt å brygge øl. Brægen ølbryggeri kaller vi oss, til ære for den lille øya Brægen som ligger i havgapet utenfor Grimstad.
Ølet vi har brygget har blitt godt det, men i dag skal jeg faktisk blogge om et annet biprodukt av ølbryggingen vår. Nemlig ølrundstykker.
Jeg prøver å bli litt grønnere for hver dag, og som en del av det prøver jeg å gjøre noe ut av ting som ellers ville blitt kastet. Mens vi som ”ekte” hipstere spilte musikk på Runes gamle platespiller og brygget mørk lager kom jeg på at malten sikkert kan brukes i bakeverk.
Og gjett om den kunne? Malten gjorde rundstykkene gode og saftige og de holdt seg lenge. I Brægen ølbryggeri får alt ølet navn med en sørlandsk svung over seg. Som Frisk Bris, Tjukk Skodde, Styrepils, Sjøluft osv. Rundstykkene à la Brægen ølbryggeri må derfor få navnet Bryggerundstykker. De smaker sikker også ekstra godt på brygga en «smeigedag».
BRYGGERUNDSTYKKER:
1 dl sammalt hvete
5 dl siktet hvetemel
6 dl malt (som har det har blitt brygget på)
1 pakke tørrgjær
4 dl vann (cirka)
En neve valnøtter
En neve hasselnøtter
Et par spiseskjeer solsikkekjærner
Et par spiseskjeer linfrø
Alt dette blandes, forheves, etterheves og stekes på 180 grader i omtrent 15 minutter. Og vips så har du ti bryggestykker! Nå gjenstår det bare å invitere ølklubben på kveldsmat. Snurr plate!


Legg igjen en kommentar til Hanne Jørstad Avbryt svar